PDA

Просмотр полной версии : Хто просив форматнути вінт?

Rainbow
15.10.2007, 20:38
Ніколи не повірив би що вінти самі вміють форматувась, якби не сьогоднішній випадок.
Є в мене старий вінт на 80Гіг ще зі старого компа. Зберіг його по простій причині: не було було куди інфу злити, коли в Київ перебирався.
Недавно підчепив до компа gаrbuz'a і злив все крім одного диска. Притаскав сьогодні на роботу (так як звявився комп, на якому це можна зробити), причепив той девайс, але прийшлось в компи вирубити, бо вирубали світло на хв. 5. Через 5 хв. врубаю, а вінді тишком нишком несподобалось, і сказало що треба checkdisk запустити. І тут сталося веселеньке. Виявляєть той диск чистий! Пару файлів з крякозябрами лише! В атачменті є скрін.
Хоча перед цим все було ок. Сам бачив.
Не довго думаючи качнув EasyRecovery і пробую підняти. Спочатку undelete, потім RAW-data. Але ніфіга не получається. В останньому імена похирені, але на крайняк піде. З писимізмом пробую після формату. І тут сталося чудо! Все піднімається на ура.
Відформатити своїми рукати ну просто анріал, тим більше так криво. Ніхто пошкодити не міг. Висновок: чиїх рук діло? І не треба кричати що для вінди достатньо рівних рук!

Smb.
15.10.2007, 21:57
У меня месяца два назад было такое же: второй диск, при включении запрос на проверку диска, после которой на диске почти ничего не осталось. Сразу пробовал "после форматирования". Восстановилось не всё. Причину не нашёл, грешил на одного несовершеннолетнего субъекта ;)

Maxxx
15.10.2007, 22:17
Да, за свою практику общения с компами лично сам наблюдал несколько раз похожую ситуацию - включается комп - винт чистый, вообще нет раздела, хотя до этого все работало без проблем. Когда удавалось вытянуть нужную инфу, а когда нужной особо не и было - просто ставишь Винду снова и все работает. СМАРТ в порядке, бедов нет. С чем связано - непонятно. Иногда после аварийного выключения питания возникало, или после бросков напряжения. А когда и само по себе (при компе, работающим через безперебойник). Темные силы, других объяснений нет.. :confused:

Vitti
15.10.2007, 23:42
Про такие аномалии лучше спрашивать на специализированных форумах. Н-р, на хоботе или в фидошной конфе. Возможно, что-то куда-то не успевает дописаться, или кто-то раньше времени вырубается :-)

slbgz
17.10.2007, 02:07
Да, за свою практику общения с компами лично сам наблюдал несколько раз похожую ситуацию - включается комп - винт чистый, вообще нет раздела, хотя до этого все работало без проблем. Когда удавалось вытянуть нужную инфу, а когда нужной особо не и было - просто ставишь Винду снова и все работает. СМАРТ в порядке, бедов нет. С чем связано - непонятно. Иногда после аварийного выключения питания возникало, или после бросков напряжения. А когда и само по себе (при компе, работающим через безперебойник). Темные силы, других объяснений нет.. :confused:

в мене була теж «темна» історія:
1.поділив диск, скажімо на c,d,e,f,g,i.
2.включив, позаписував інфу на c,d,e,f,g,i.
3.через якийсь час при включенні зникає і:
4.ще через якийсь час - g:
5.потім f:, e:, d:...
інфу вдалося відновити getdataback-ом.
всю.
а причину я єдину визначив - програма, якою ділив диск на партиції: paragon disk manager, коли ділю диск fdisk-ом, - ніяких проблем не виникає,
коли paragonom- цирк... :eek:

Возможно, что-то куда-то не успевает дописаться, или кто-то раньше времени вырубается :-) і я так подумав...

igorlesn
17.10.2007, 08:41
Те, що NTFS дуже ненадійна ф.система, це й доказувати не треба.

Але я стикався з тим, що якщо вінти дуже сильно різняться в розмірах (в десятки разів, ну наприклад 1Гб та 10 Гб, 10 Гб та 120 Гб, або більше), і їх встановити на один комп, то можуть виникнути несподівані наслідки, це псування розділів на одному з дисків...

Maxxx
17.10.2007, 09:13
а причину я єдину визначив - програма, якою ділив диск на партиції: paragon disk manager, коли ділю диск fdisk-ом, - ніяких проблем не виникає,
коли paragonom- цирк... :eek:
.

В деяких випадках це ставалося з роділом, який був зроблений самим Маздаєм при інсталяції...

Добавлено через 7 минут
Те, що NTFS дуже ненадійна ф.система, це й доказувати не треба.

Рідна файлова система Apple куди надійніше. Ні одного випадку зникнення даних без причини не зустрічав. Тільки коли сипався вінт, і навіть тоді витягнути інфу спеціальним софтом набагато імовірніше, ніж у Вінді.

Majesty
18.10.2007, 18:00
Якось мав вінт 40 Гб, і поніс його до кента залити інфою. Вдома 160 Гб. Приніс, скинув йому дещо, собі натягав. Мав зайти по дорозі в супермаркет затаритись. Вінт не став лишати, поклав в кишеню. Як розплатився, пройшов через детектор.

Вдома вінт був порожнісіньким.

maxdam
18.10.2007, 21:22
r-studio
get data back for fat32 and ntfs:yahoo_m: